20 Mayıs 2016 Cuma

Wufengchi Waterfall, Tavukla İmtihanım ve Mr. Örümcek


Burada çok sevdiğimiz Tayvanlı bir çift var. Anıl'ın çalıştığı enstitüde TEXONO grubu üyelerinden Lin Shin Ted. Ailesi ve 2 öğrencisi ile birlikte Sinica'ya geldiği zaman tanışma fırsatımız olmuştu. Kendisi Çinde Sichuan Üniversitesinde  CJPL'e (yer altı labaratuvarı) bağlı olarak 'Dark Matter' araştırması yapıyor. Zehir gibi parçacık fizikçisi. 

11 Mayıs 2016 Çarşamba

Anıtlar Vol 1 (Sun Yat Sen Memorial Hall)



Sun Yat Sen Memorial Hall

 Anlatılacak o kadar şey varken, nereden başlayacağını bulamıyor insan ama bir yerlerden girmek lazım. Sonra açılır heralde.. Geçtiğimiz dönemlerde gezip gördüğümüz yerlerin aralarından en kayda değer olanları seçmeye çalışacağım... Ama öncesinde Airbnb evinde kaldığımız 2 haftalık sürenin kısa özeti olarak şunlardan bahsetmeliyim.. Koku olayını aşmış, Tayvan'ın börtü böceği ile tanışmış, Sinica çevresinde uygun fiyatlı, mutfaklı (çoğu evde mutfak yok) temizinden bir ev bulabilmiş, en önemlisi de Tayvan'ın nazik ve yardımsever insanları sayesinde çok fazla kültür şoku yaşamamıştık. Bu sırada bir kaç anıt gezip ülke hakkında tarihi bilgiler edindik.

1 Mayıs 2016 Pazar

Tayvanlı günler başlıyoor !!

Sabah İpekaaa!! sesiyle güne uyandık..  Bu ses kapıda elinde kocaman  meyve tabaklarıyla duran  Christy'den başkası değildi. ( Burada ismimin; "sonuna -i yada -a  ekleyerek"  uzun tonda -ipekii ya da -ipekaa şeklinde daha rahat söyleyebiliyorlar..) Teşekkür ederek meyve tabaklarını kabul ettikten sonra içlerinde daha önce denemediğimiz türden kırmızı ve beyaz ayrı renklerde, şekilli şüküllü tropik meyveler ilgimizi çekti..