11 Haziran 2016 Cumartesi

Tayvan'ın Fırtınalı Yüzü "Soudelor Tayfunu"


Tayvan pasifiğin batısında yer alan tropik rüzgarlara sahip bir ada ülkesidir. Genelde Ağustos-Eylül ayları arası şiddetli tayfunlar meydana gelir.. Malum o aylara yaklaştığımız şu dönemlerde, Tayvan'ın fırtanılı yüzünü anlatmaya karar verdim.. 

Geçtiğimiz yıl ilk defa 8 Ağustos Cumartesi günü (Soudelor) tayfununu deneyimledik.. Saatte 170 kilometre eseceği beklenirken

4 Haziran 2016 Cumartesi

Çekik Gözlülere Karıştık Sağlıklı Besleniyoruz



Evet sevgili beni okur her-kim-iseler; eğer bugün akşam yemeği için ne pişireceğinizi düşünüp burdur usulü kabak kavurma yapmaya karar verip evinize en yakın, makro marketten kabağınızı soğanınızı alabilmiş bir insansanız  siz benim kıskanacağım çok şeye (en azından bir süpermarket dolusu gıdaya) sahipsiniz... Hele ki evinizin yakınında sokağa kurulan semt pazarı varsa, domatesin 2 tanesini 1 dolardan almıyorsanız..

20 Mayıs 2016 Cuma

Wufengchi Waterfall, Tavukla İmtihanım ve Mr. Örümcek


Burada çok sevdiğimiz Tayvanlı bir çift var. Anıl'ın çalıştığı enstitüde TEXONO grubu üyelerinden Lin Shin Ted. Ailesi ve 2 öğrencisi ile birlikte Sinica'ya geldiği zaman tanışma fırsatımız olmuştu. Kendisi Çinde Sichuan Üniversitesinde  CJPL'e (yer altı labaratuvarı) bağlı olarak 'Dark Matter' araştırması yapıyor. Zehir gibi parçacık fizikçisi. 

11 Mayıs 2016 Çarşamba

Anıtlar Vol 1 (Sun Yat Sen Memorial Hall)



Sun Yat Sen Memorial Hall

 Anlatılacak o kadar şey varken, nereden başlayacağını bulamıyor insan ama bir yerlerden girmek lazım. Sonra açılır heralde.. Geçtiğimiz dönemlerde gezip gördüğümüz yerlerin aralarından en kayda değer olanları seçmeye çalışacağım... Ama öncesinde Airbnb evinde kaldığımız 2 haftalık sürenin kısa özeti olarak şunlardan bahsetmeliyim.. Koku olayını aşmış, Tayvan'ın börtü böceği ile tanışmış, Sinica çevresinde uygun fiyatlı, mutfaklı (çoğu evde mutfak yok) temizinden bir ev bulabilmiş, en önemlisi de Tayvan'ın nazik ve yardımsever insanları sayesinde çok fazla kültür şoku yaşamamıştık. Bu sırada bir kaç anıt gezip ülke hakkında tarihi bilgiler edindik.

1 Mayıs 2016 Pazar

Tayvanlı günler başlıyoor !!

Sabah İpekaaa!! sesiyle güne uyandık..  Bu ses kapıda elinde kocaman  meyve tabaklarıyla duran  Christy'den başkası değildi. ( Burada ismimin; "sonuna -i yada -a  ekleyerek"  uzun tonda -ipekii ya da -ipekaa şeklinde daha rahat söyleyebiliyorlar..) Teşekkür ederek meyve tabaklarını kabul ettikten sonra içlerinde daha önce denemediğimiz türden kırmızı ve beyaz ayrı renklerde, şekilli şüküllü tropik meyveler ilgimizi çekti..

26 Nisan 2016 Salı

Hoşçakal Türkiye!

Elimizdeki içecekleri bırakmış sohbetler kesilmiş masa etrafında kenetlenmiş vücutlar isteksizce hareketlenmeye başlamıştı..Vedalaşma faslı zordu.. Sevdiklerimizden ayrılmanın buruk hissi, kafamızda milyon tane soru, belki biraz ön yargı ( ya da bir çok ön yargı) ile heyecanlı Tayvan macerasına artık hazırdık...

13 Nisan 2016 Çarşamba

İlk blog yazısı

Helloo!!
Buralarda banada yer var mıı?! Henüz okuyanın olmadığı bir yere kendimden bahsetmek biraz garip gelsede deneyeceğim. Adım blog ismimden de anlaşılacağı üzere İpek :) "Etkisine" anlam yüklemek istersem belkide bloğumun "Kelebek Etkisine" sahip olmasını istediğimdendir..:) Çünkü ben gerçekten dünyanın taaa bir ucunda Tayvandayım..